Ondanks dat ik mezelf blijf trainen…

…of treiteren (afhankelijk van de dag of aanwezige persoon) om koude aan te kunnen, hekel ik de winter nog steeds.
Mijn warmbloedige genen krijsen om een warme stralende lichte zon. Deze tijd is voor mij dus een regelrecht rampenplan. Koude wind, af en toe miezerige motregen, mist. En zo naar grijs, dat het lijkt alsof er elk moment ook nog een ijzige stortbui kan gaan vallen. Somber-grijs, saaie muis-grijs, crisis-grijs! Ik heb ook een hekel aan grijs. Ja, ik beken!

Het is zelfs zover dat ik Ouwehand gebeld heb of er ook een abonnement bestaat voor het Berenbos. Een abo voor een winterslaap in berenvacht. En… ik wil pas in de lente met de beren weer wakker worden. Helaas hebben ze dat gat in de markt nog niet opgevuld, anders had ik dat abo meteen gekocht.
Dan toch maar een eigen berenhol in de CoBus gemaakt. Heerlijk opgedikt met een donzig dekbed, warme wollen dekens en mollige kussens. Omwikkeld met mijn pantervel-onesie rolde ik me er in, om voorlopig niet meer tevoorschijn te komen. Jammer genoeg dacht poes Aroa daar anders over.

Een trampoline en tropisch billenschudden

In eerste instantie kroop ze genietend tegen me aan in het warme hol. Na een paar minuutjes was ze het niks doen zat. Kroop eruit. En gebruikte het dak van mijn donzige grot enthousiast als trampoline. Mijn geplande winterslaap liep door mijn poezige sprinkhaantje meteen al in de soep. Wat dan te doen? Waardoor ik het gehate grijs niet hoefde te beleven.

Natuurlijk!
Een tropisch-billenschud-muziekje op de speaker. Onesie uit en iets vrolijks aan. Smile op de face en aan het werk. Gelukkig maar dat ik een kunstenmaker ben. Er ligt altijd wel iets op de werktafel te wachten. Laat ik nou heel gelukkig worden van kunstenmakeren. Oh ja! En aanstaande zaterdag ga ik een zilveren amulet op Carens workshop maken. Van magische zilverklei. Mijn grijs werd onmiddelijk goudgeel. Goud van de zon. Alleen van de gedachte al!
Creating my own sunshine.

Wil jij ook warme zonneschijn in deze koude grijze periode? Maar kan je niet op vakantie? Gun jezelf dan een mooie creatieve vakantiedag.

Maak je eigen warme zonnestralen van zilver. Een mooi sieraad bij je feestjurk. Tot snel.
Liefs, Cobi

Pin It on Pinterest

Stel hier je vraag