Rijden met een aanhangwagen…

Zolang het maar vooruit is, ben ik super creatief. Hoe hobbelig, kronkelig, smal of onmogelijk de weg ook is. Ik draai er m’n hand niet voor om… uh m’n stuur wel natuurlijk. Zelfs met aanhangwagen. Zolang het maar vóóruit is. Achteruit is een heel ander verhaal. Dat kan ik niet. Echt. HET LUKT GEWOON NIET!
Al staat de kar kaarsrecht achter m’n auto in startpositie, al is er een zee van ruimte, al lopen er 23 helpers aan een denkbeeldig stuur te draaien… het maakt niet uit. Als ik al 3 cm achteruit ga, krijgt mijn aanhanger subiet een passie voor scharen.

We dansen de samba… en de salsa…

Dus wat doe ik? Als ik noodgedwongen op een plek terecht kom, waar ik achteruit weer uit moet? En mijn aanhangwagen opgewonden de samba gaat dansen? Zodat hij bijna mijn naaste buurman wordt? Er steeds meer omstanders mijn stunt-theater belangstellend gade slaan? Caren terug komt rijden, omdat ze weet welke achterwaartse strijd ik voer met bijlagen aan de trekhaak? En ik dan ook alle reisschema’s vreselijk in de war kan sturen?
Juist!
Dan trek ik een blik sterke stoere motormannen open. Compleet met zwart-leren jack en witte schedel en spuitende vlammen. En die tillen die kar, hoppa!, zo weer recht achter mijn bolide.
Ondanks die hulpvaardige spierballen leer ik de aanhangwagen ook nog de salsa. Met resultaat dat hij alsnog afgekoppeld moet worden om m’n klemgereden auto uit de parkeerplek te krijgen. Ja! Met m’n fijne “Peus” kan ik lezen en schrijven. Achteruit, vooruit, opzij en de lucht in. Uh… Maar wel zonder aanhangsels.

Schrijven en klodderen

Maar goed…
De moraal van dit waargebeurde verhaal:
Van achteruit manoeuvreren met die lamme aanhanger, word ik dus ultra gestrest. En wat doe ik dan het liefst om mezelf heel noodzakelijk op de rit te krijgen?
Ik trek geen blik motormannen open, nee!
Wel een doos kleurige potloden, potten verf en een fijne pen. Grijp mijn Art Journal en gooi alle spanning, angst en paniek op papier. Zodat ik een uur schrijven en klodderen later, mijn vrolijke ikke weer teruggevonden heb.
Want echt waar: creativiteit ontspant, heelt en fleurt je weer helemaal op. En ik kan het weten! Heb namelijk vaak te maken met dwarse aanhangsels en een heel gecompliceerd ikke…

Dus heb jij last van stres en spanning? Het maakt echt niet uit op welk vlak en welke graad…
Trek bij ons jouw blik met creatieve krachten open en relax.
Neem desnoods je motorman of -vrouw mee.
Kom Art journalen en handletteren. Een prachtig zilveren sieraad of je unieke oceandrum maken en/of edelstenen verwerken in jouw speciale levensketting.

Voel de blokkerende spanning uit je lichaam en geest verdwijnen. En geniet als extra cadeau ook nog ‘ns jaren van je kunstwerk(en).
Beleef Het Creatieve Ontsnappings Weekend op de Veluwe.

Geniet van 1, 2 of 3 heerlijke workshopdagen in de natuur.
Liefs, Cobi

Pin It on Pinterest

Stel hier je vraag