Het is laat. Veel te laat…

… een gonzende vlieg houdt me wakker.
De vliegenmepper is foetsie, sinds het klussen aan de werktafel in de bus. En als je er één nodig hebt, zijn alle mep-kranten pleite. Ik ben te moe om vliegensvlug de vlieg naar de hemelpoort te petsen. Op z’n gemak draait hij zijn brommende cirkels boven mijn CoBus bed. Dat cirkelend gezoem flitst me ruim 2 maanden terug in de tijd. Terug naar de Creatieve Vakanties in Frankrijk:

Het is laat. Alweer. Een fijne, maar lange werkdag achter de rug. Als mijn kitten Aroa uit gestuiterd is en lekker tegen me aan kruipt, val ik uitgeput in slaap. Het is middernacht.

Om half één schrik ik me kapot. Mijn ringtone. Die Franse niet-date. Die de bewuste date-avond ineens moest verhuizen. Ja, duh! Ik druk ‘m woest weg. En nog ‘ns. Hij belt niet meer. Nog overdonderd van mijn gloeiende reactie die avond op zijn no-show? Ik zak weer weg in vergetelheizzzzz…

Om 3 uur schiet ik wéér overeind van de telefoon.
“Cobiii!”, gilt het in mijn oor. Één van onze lieve vrijwilligsters in de kamer naast mij.
“Er zit hier een enge vleermuis!” Ik hoor haar paniek in stereo. Het schreeuwt uit mijn foon èn door de wand heen.
“Kom je? Zooo griezelig! Wat moeten we doen met dat beest? Iiiiii!”
“Kom jij ‘m vangen? Toe nou! Waaah!”
Klaar wakker door het gegil, ga ik erheen. Roa volgt. Naar de fladderaar.
“Ga zitten! Hij vliegt zo je haar in! Iiiii! Ziiit!”, komt er van onder beide dekbedden.
Ik blijf staan. Het is een vleermuis, geen vampierkapper!

Een energieke Bat-Woman

Aan de ene kant van de kamer wordt het cirkelende beest begluurd door een ieniemini opening in de dekens. Bij elke vluchtronde klinkt een gil. Aan de andere kant wordt onder een dekbed-tent gestrest het internet afgestroopt. Wat te doen bij een vleermuis-inbreker?
“Het raam moet open!” Ik zet het petieterige zolderraampje wijd open.
“Pak een handdoek!” “Oooh, hondsdolheid!” “Ook dat nog!” “Kijk uit!” “Hij kan bijten!”
Deze plattelandsdeern wordt er niet anders van.

Maar dat bange beessie krijgen we zo niet snel door dat lullige raampje naar buiten. Dus verhuizen de angstige meiden naar een veilige plek zonder muizige vliegers.
Na een uur is het weer stil. Op licht gesnurk in mijn ruimte na. Want één van de dames heeft haar matras gezellig bij mij gedropt.

De volgende dag ben ik iets gammel tijdens mijn diverse taken in en om het atelier. Maar omdat het geweldig is een onderdeel van alle creativiteit te zijn, krijg ik er juist energie van. En het feit dat ik tot stoere Bat Woman ben bevordert, helpt ook. Heldin van de nacht. Hihi.

Wil jij ook een dag vol plezier, uitdaging en nieuwe energie?
Kom dan 17 december een bijzondere creatieve workshop dag(deel) beleven:
Zilveren sieraad, pandora-kralen of amulet maken van Art Clay Silver.

Creatief bezig zijn maakt je blij, gezond en ontspannen. 
Liefs, Cobi

Pin It on Pinterest

Stel hier je vraag