Dit ben ik

Creativiteit is intelligentie die plezier heeft
-Abert Einstein-

Hoi, ik ben Cobi

Zoekend, ontdekkend, maf, lief, een vat vol emoties. Trotse moeder van 3, vriendin, dochter, bewoner van de CoBus èn veelzijdig creatief kunstenaar.
Mijn onzekere ik struikelde meestal over dat laatste. Ikke? kunstenaar? Vergeleken met prachtige kunstwerken en technieken van anderen? Neee!

“Dat kan ik niet” en “Ik ben helemaal niet creatief”.

Dit hoor ik vaak van cursisten. Jarenlang ook van dat irritante stemmetje tussen m’n oren. Werken vanuit een ingebeeld en verankerd resultaat. Zooo fout. Als klein meisje kon dat alles me niks bommen. Ik klodderde vellen vol gekke figuurtjes. Flodderde vrij met mijn handen. Knipte, plakte, kleide, knoopte en ontdekte. Terwijl ik ook van de tafel, de vloer en mezelf een kleverig kunstwerk maakte. Helaas gooide de grote boze buitenwereld mijn creatieve leventje finaal overhoop. Kliederen en experimenteren werd aan steeds meer regels gebonden. Ik werd onzeker en blokkeerde mijn creatieve hart. Herkenbaar?

Creatief bezig zijn maakt gelukkiger en gezonder.

Zoals gebruikelijk, verliep mijn leven ook niet met alleen rozengeur en maneschijn.  Er vormde zich door diepe dalen gaandeweg een volle rugzak. Ik vocht tegen mijn depressies. Na een moeilijke weg vond ik mezelf en ook mijn vrije creativiteit terug. En belangrijker… ik leerde dat ik goed genoeg ben. Ik hoefde geen perfecte skills te hebben. I’m imperfectly perfect! Experimenteren en genieten van het proces. Veel belangrijker dan het uiteindelijke resultaat. Bewonderen, verrast worden en ontdekken door ‘fouten’ te maken. Dat irritante negatieve innerlijke stemmetje negeren. Als ik nu iets maak, vergeet ik alles om me heen (tijdslot hihi). Ik ben gelukkig, dans en zing (zo vals als een kraai, maar ach). Ik ben vrolijk en voel me weer 25!

Rust in mijn hoofd.

Aangemoedigd door mijn ouders werd ik betoverd door creativiteit en kunst. Als 5-jarige werd de naaimachine (die mijn moeder haatte) mijn beste vriendin. Het was dus echt geen verrassing dat ik ging ontwerpen, beschrijven en etaleren in de garen/textielsector en later workshops kunstzinnige vorming kon gaan geven. Ook uitdagende creatieve lessen voor kids op de basisschool en in mijn kinderatelier waren een feestje. Er kwamen fantastische mensen voorbij op mijn creatieve pad. Mijn verblijf als gast bij Creatieve Vakantie Frankrijk groeide zelfs uit tot een heerlijke zomerbaan als kunstzinnig docent en PA van mijn vriendin Caren. Toen kruiste een art journal mijn pad en bleef bij me. Een creatief dagboek als uitlaatklep. Experimenterend en knoeiend lol hebben, je drukke hoofd tot rust brengen of juist verdriet en frustraties uiten. Ik en velen met mij kunnen niet meer zonder!

Creativiteit en kunst zijn direct verbonden met plezier, gezondheid en geluk. Elke dag een beetje creativiteit zorgt voor ontspanning in je hoofd en lijf. Blije Co, blije cursisten. Een Art Journal is een handzame fijne en veilige plek voor een dagelijkse portie gezondheid.

Liefs, Cobi
PS. Wil jij ook op een leuke makkelijke manier meer plezier en rust in je leven?

GIVING BACK

Ik geloof dat verandering in onze wereld niet bij toeval gebeurt, maar door het zorgen voor elkaar. Wat ik van mijn inkomen kan missen, geef ik graag terug aan (de kinderactiviteiten van) Franco Inn Skill Centre van Franco en Eefje Saho in Tanji, Gambia. Door daar oa. zelf aan kansarme kinderen kunst- en bewegingslessen te geven, Engels met ze te oefenen en materialen/kleding te sturen.  Hier word ik ontzettend gelukkig van!
Bekijk voor mijn thuis bij Eefje en Franco in The Gambia: https://www.francoinn.com/home/educatief-en-cultureel-skill-centre/

cobigaasbeek@gmail.com | + 316-10112879  |  Nieuweweg 5  4031MN  INGEN

Privacyverklaring | Algemene voorwaarden

Pin It on Pinterest

Stel hier je vraag