Over mij

Creativiteit is intelligentie die plezier heeft
-Abert Einstein-

Hoi, ik ben Cobi

Zoekend, ontdekkend, maf, lief, een vat vol emoties. Trotse moeder van 3, vriendin, dochter èn veelzijdig creatief kunstenaar.
Mijn onzekere ik struikelde meestal over dat laatste. Ikke? kunstenaar? Vergeleken met prachtige kunstwerken en technieken van anderen? Neee!

“Dat kan ik niet” en “Ik ben helemaal niet creatief”.

Dit hoor ik vaak van cursisten. Jarenlang ook van dat irritante stemmetje tussen m’n oren. Werken vanuit een ingebeeld resultaat. Zooo fout. Maar als klein meisje kon dat me niks bommen. Ik klodderde vellen vol gekke figuurtjes. Flodderde vrij met mijn handen. Knipte, plakte, kleide, knoopte en ontdekte. Terwijl ik ook van de tafel, de vloer en mezelf een kleverig kunstwerk maakte. Helaas gooide de grote boze buitenwereld mijn creatieve leventje finaal overhoop. Kliederen en experimenteren werd aan steeds meer regels gebonden. Ik ging mezelf tegenwerken en dacht anderen veel meer talent toe. Ik blokkeerde mijn creatieve hart. Herken je dit?

Creatief bezig zijn maakt gelukkiger en gezonder.

Zoals bij velen loopt het anders dan je wilde. Je wordt geleefd en ik werd depressief. Door toeval kwam vrije creativiteit terug bij mij. En ik was weer gelukkig. En belangrijker… Ik leerde dat ik goed genoeg ben. Ik hoefde geen perfecte skills te hebben om mooie kunst te maken en om een goed docent te zijn. Ik nam de ruimte om te experimenteren. Leerde dat het proces in eerste instantie belangrijker is dan het resultaat. Bewonderen, verrast worden en ontdekken dat iets ‘fout’ doen me juist verder bracht. Dat ik veel meer kon dan mijn irritante innerlijke stemmetje me in fluisterde.
Als ik iets maak, vergeet ik alles om me heen (tijdslot!). Ik ben gelukkig, dans en zing (zo vals als een kraai, maar ach). Ik heb plezier en voel me weer 25!

Rust in mijn hoofd.

In mijn leven ontmoette ik fantastische mensen op mijn positieve creatieve pad. Aangemoedigd door mijn ouders kreeg ik al vroeg fascinatie voor creativiteit en kunst. Ontwikkelde me als ontwerper, beschrijver en etaleur in de garen- en textielsector. Het plezier in creëren kon ik overbrengen tijdens workshops kunstzinnige vorming voor volwassenen. En met uitdagende creatieve lessen voor kids op de basisschool en in mijn kinderatelier.
Mijn verblijf als gast bij Creatieve Vakantie Frankrijk groeide uit tot een heerlijke zomerbaan als kunstzinnig docent en PA. Het Art journal kwam op mijn pad. Een creatief dagboek waarin je alles kwijt kan. Al proberend en knoeiend lol hebben, je drukke hoofd op orde brengen of juist verdriet en frustraties uiten. Ik kan niet meer zonder.

Creativiteit en kunst zijn heel nauw verbonden met plezier, gezondheid en geluk. Elke dag een kleine creatieve bezigheid zorgt voor rust in je hoofd en lijf. Wij (mijn cursisten en ikzelf) ervaren dit keer op keer. Een creatief dagboek is een fijne plek om daarvoor op een makkelijke leuke manier te gebruiken.

Liefs, Cobi
PS. Wil jij ook op een leuke makkelijke manier meer plezier en rust in je leven?

GIVING BACK

Ik geloof dat verandering in onze wereld niet bij toeval gebeurt, maar door inspanning in het zorgen voor elkaar. Wat ik van mijn inkomen kan missen, geef ik graag terug aan de kinderactiviteiten van Franco Inn Skill Centre van Franco en Eefje Saho in Tanji, Gambia. Door oa. zelf aan kansarme kinderen kunst- en bewegingslessen te geven, Engels met ze te oefenen en materialen/kleding te sturen. Bij de Creaafrika vakanties probeer ik ook zoveel mogelijk samen te werken met Franco Inn workshops etc. en andere lokale initiatieven. En ja, hier word ik ontzettend gelukkig van!

Bekijk: https://www.francoinn.com/home/educatief-en-cultureel-skill-centre/

cobigaasbeek@gmail.com | + 316-10112879  |  Veenendaalseweg 19, 6745XJ  De Klomp

Privacyverklaring | Algemene voorwaarden

Pin It on Pinterest

Chat openen
Stel hier je vraag