Bij het in koud water zwemmen…

neehee, niet die topjes! ; ) … maken mijn gedachten rare duikvluchten om mijn broze meditatieve staat van zijn te verprutsen. Vandaag bedenken mijn kronkels dat ik wel een ijsberg lijk.

M’n hoofd is het enige wat boven water uit steekt. Er waait een venijnige wind. Ik houd m’n lange lijf tot aan de neus onder water. Gewend aan de kou, voelt het zelfs een ietsepietsie warm.
Na de pijler van de brug mag ik (van mezelf) pas omkeren om terug te zwemmen naar de steiger. Het topje van mij is het enige dat vanaf die brug te zien is. Het topje van de ondertussen menselijke mini ijsberg.

Eigenlijk is een creatieve workshop, -challenge of -cursus ook het topje van een giga ijsberg.

Voordat er überhaupt iets is waar jij aan mee kunt doen, is er eerst een idee. Pling! Brainstorm. Heleboel vragen waar een antwoord op getoverd moet. Alleen of een co-creatie? Binnen een thema? Vooraf een inleiding, meditatie, ritueel of juist beweging? Hoe en wat daarmee? Welke materialen nodig? Uitwerken en werkstuk uitproberen. Werkstuk beschrijving maken. Welk budget? Hele dag? Dagdeel? Onderdeel van weekend?

Een ijsberg workshop…

Kosten berekenen. Planning bijstellen. Prijs vaststellen. Website pagina maken of aanpassen. Blog schrijven. Mails sturen. Social media posts. Handleiding schrijven. Bestellen, verzamelen van materialen. Boodschappen doen voor koffie/theemomenten of lunch. Ervoor controle of alles er is. Enz. enz. Op de dag zelf alles klaar zetten. Thee en koffie zetten. Is er suiker, melk, lepeltjes, water, sapjes? Schaal met lekkers maken. Snackies voor tussendoor. Tafels klaarmaken. enz. De workshop-ijsberg komt boven water!

Ja, het is best veel werk. En dan heb ik het nog niet eens over opruimen en schoonmaken gehad… Maar mijn hart gaat er de horlepiep van dansen. Nieuwe crea-dingen bedenken en mogelijk maken. Waar anderen heel blij van kunnen worden. Fantastisch! Zoals:

In januari ben ik samen met Anja Baars de fonkel nieuwe CreaKring in Veenendaal gestart. Een avond voor vrouwen samen in creatieve verbinding. Gezellig, warm en stimulerend.

Daarnaast ben ik o.a. volop bezig met de nieuwe “Spring ‘ns in the air Challenge”. Bijna 60 lieve ladies staan al te springen om te starten. Waar blijven de mannen? Mijn brein bubbelt en borrelt van de ideetjes. Ook zijn we aan het vertalen in het Engels. Omdat er al Amerikanen aangesloten zijn. Hoe gaaf is dat!

Dussuh… mag ik bij jou ook een vrolijke vlam aansteken bij deze gratis Challenge?
21 dagen in het teken van creativiteit, bewustzijn, dankbaarheid en detoxen. Nog meer enthousiastelingen, meer vrolijkheid en meer support.
Doe je ook mee?

Of geef je direct op : cobigaasbeek@gmail.com 
Liefs, Cobi

Pin It on Pinterest

Stel hier je vraag