Het is weer zomer en…

dus ben ik met Caren in Frankrijk aan het werk.
Of nee! Vandaag niet. Ik heb een dag vrij! En wat doe je dan, als je in Frankrijk vrij bent?
Jááá, zekers! Naar een brocabrac, een vide-maison, een vide-grenier, marché aux puces, de Emmaus, een brocante…
Naar een soort van kringloop dus. Echt wel!

Het is een genot om in La douce France tussen ouwe zooi te schumen. Wij (Caren en ik) zijn er compleet verslingerd aan. Uuuren kunnen we rommelen tussen de versleten meubeltjes en craquelé servies en gevlekte spiegels en bakken met bijzonder bestek… Alles is leuk om te besnuffelen. Oh… en vergeet die gave gehaakte, gebreide en gekloste kanten kleedjes niet (zucht met hartjesogen)… en oude sieraden en toffe kralen en aparte potten en pannen… en sleetse BOEKEN en magazines… (weer een verliefde zucht)… dit boekenwurm kan het niet laten. Boeken! Vooral die met prachtige klassieke zwart wit tekeningen, sierlijke oude letters en ja zeker… in het Frans. Superleuk voor het Art Journalen (knipoog).
Ja hey! je bent een creatieve kunstenmaker of je bent ’t niet!
Ken je die quote dan niet: “Creatieven hebben geen rommel, maar overal ideeën liggen”?
Nou. Zo werkt dat voor ons. Ook in de kringloop. Overal in, op en tussen, liggen ideetjes op de loer. Plus dat je met hergebruik en zoveelste hands ook nog ‘ns goed doet voor onze Mama Gaia. Plus fijn voor mijn kleine budget. Plus dat het ontzettend en vol verrassingen leuk is.

Een knuffeltje met uitstaande nageltjes

Als we het petit village inrijden, verheugen we ons op la surprise brocante. Je weet nooit wat je tegen gaat komen. Deze dag is Caren’s vriend, P. meegegaan. Inclusief zijn kristallen bol en Superman-ogen… Want hij ziet al meteen, dwars door de dikke muur heen, wat er op ons ligt te wachten in die grote oude schuur, die in ons blikveld oprijst: één lekke ondersteek en 2 halve breipennen! Hah!
Kleine Aroa, m’n lieve halfblinde kitten is ook van de partij. Ze is al aan zoveel gewend geraakt in de kleine maand nadat ik haar ziek en zwak op straat vond. Dus een brocante kan er nog wel bij. Op mijn schouder beleeft ze stoer de volle rumoerige ruimte en geeft me bij elke “Oooh”, “Aaah”, “Oeh” en “Caren, zie nou!” een knuffeltje in m’n nek. Die rare dolle mama ook.
P. loopt er hoofdschuddend bij. Maar vindt ondertussen wel mooie oude munten voor onze edelsteen-kunstwerken.
Bij een stoffig oud stoeltje stort Aroa zich met uitstaande nageltjes langs mijn rug naar beneden en gaat snuffelend op onderzoek uit onder een apart klein stoffig stoeltje. Proestend en vol spinnenwebben komt m’n hummeltje er weer onderuit. “Tis niks, mieuw. Daar verder ruik ik iets leuks.” Ik moet haar lijn snel verlengen, zodat ze zichzelf in haar huppelende enthousiasme niet wurgt.

creatieve workshops cobi gaasbeek creatieve vakantie frankrijk

Niks moeten, alles mogen

In elk pad is er voor een ieder wat te beleven. We maken maffe foto’s met pruiken voor een prikkie en vinden een paar prachtige schatten tussen de opgestapelde en in elkaar geschoven bende. Wat later stappen we met onze buit in de auto. Op weg naar een meertje in de buurt. Om aan en in het water lekker van het mooie weer te genieten.

Morgen weer aan het werk. Ook fijn. Heerlijk met onze lieve gasten in het atelier fröbelen. Ze genieten volop van een creatieve vakantie in het kunstzinnige Chateau. En van de mooie omgeving, het lekkere eten, de rust, het niks moeten, en ja…
Ook van die brocantes française!

Heb je ook zin in een heerlijke creatieve vakantie?
Waarin je zelf kan kiezen waaraan je mee doet?
In een prachtig oud chateau?
Met een magnifique uitzicht over het dal?
En zin in een Franse brocabrac exceptionelle?
Het kan allemaal en meer:

Welkom ♥
Liefs, Cobi

Pin It on Pinterest

Stel hier je vraag