Gesloopt van 2022…

letterlijk tot de laatste dag een erg heftig jaar. Ben ik positief begonnen om van ’23 een ‘sunshine’ jaar te maken.

Ten eerste: Tankt deze luiwammes zo’n 10 uur per nacht bij.

Ten tweede: Weinig gekwebbel van deze rebbel. Mijn stem moest door stress op retraite. Ja ja, ik weet ‘t. Lekker rustig voor jullie! Ha ha. Maar voor mijn halfblinde Aroa beetje lastig. Ze focust gewoonlijk op haar neus èn mijn stem. Dat gekraak en gepiep van mij vertrouwt ze voor geen meter. Dus we gaan nu niet hele einden weg.

Ten derde: Zwem ik mijn immuunsysteem naar een beter level. Nee, niet buiten. Daar is dit lijf even niet fit genoeg voor. In het zwembad trek ik kilometers aan baantjes. Voor een dikke vette beloning: Op m’n rug in het warme bad. Dobberen op zo’n dunne schuimplastic worst. Uh… Met mijn oren onder water, zodat alle geluid gedempt wordt. Alleen met het kalme rustgevende geborrel en gebubbel. Alles wat door m’n hoofd racet vloeit weg.

Ten vierde: Wandelen we in de schapenwei hierachter. Aroa. Weet je nog? We kletsen met de schapen. Gossie, wat hebben die veel te vertellen. Nooit geweten. Overal hebben ze een antwoord op.
“Hoe gaat het hier?” “Bèèèh!”
“Lekker aan het grazen?” “Bèèèh, mèèeh bèèèh!”
“Oh echt? Dit gras is malser dan verderop. Fijn!” “Mèèèh bèèèh!”

Een gezond dansend brein

Zo voer je al lopend hele gesprekken op torenhoog niveau. Aroa huppelt vrolijk drie keer mijn afstand. Roept af en toe haar speciale “Mieuw!” als ze me even kwijt is. De gezellige wandeling maakt mijn lijf fit. Het intelligente gemekker mijn hoofd fris. Ideeën flitsen voorbij.

Terug in mijn CoBus grijp ik pen en papier. Ja, lieverds! Ik schrijf mijn brainwaves nog ouderwets op papier. Zelfs met een heerlijke vulpen!
Heel je brein danst, als je je pen ouderwets over papier beweegt. Knappe koppen hebben bewezen dat je gezondheid, je concentratie en je leervermogen verbeteren als je beide hersenhelften oppookt. En dat kan dus heel makkelijk met creativiteit. Tekenen, schilderen, boetseren, muziek maken, dansen, schrijven…

Ik hoor je al: “Mijn handschrift is vreselijk. Onleesbaar!”
Nou, dan heb ik binnenkort net die ene hele toffe workshop voor je: Handletteren.

Met wat aandacht met je eigen handschrift geweldige letters maken. Voor je journal, (menu)kaarten, porcelein versieren enz. En je traint je hele brein ook nog eens gezonder. Wat let je? Meer weten?

Liefs, Cobi

Pin It on Pinterest

Stel hier je vraag