Yoga en Creatieve ontsnapping
op de Veluwe

WAT ALS… je zou kunnen ONTSNAPPEN aan alles…
Niks moeten. Maar met ontspannen plezier creatief (her)ontdekken
en verbinden met elkaar en de natuur

Ben jij toe aan:

Geen haast en geen stress, maar genieten van me-time met vrij te kiezen creatieve workshops en yoga?

Logeren in een volledig ingericht chalet in het bos bij de zandverstuivingen op de Veluwe?

Je laten verzorgen en inspireren door de liefdevolle en gastvrije kunstenaars Caren (Artfriends), Cobi (CobiCreation) en Berlin (Oerland)?

Jouw creativiteit (her)ontdekken en nieuwe ideeën opdoen bij gezellige inspirerende workshops?

Een week alle zorgen en plichten achter je laten en je ‘batterij’ opladen met fijne toegankelijke ‘Berlin’ yoga?

Mindfulness in de natuur beleven met ‘bosbaden’?

Verbinding met anderen d.m.v. creativiteit?

Het kan in jouw Yoga en Creatieve Ontsnappingsweek!

art journalen

HET ONTSNAPPINGSPLAN

De hele wereld is aan het veranderen.
Je wordt er gestresst en moe van. Je wilt even ontspannen en ontsnappen…
Wij hebben daarvoor een plan.
Heb je weleens gedacht aan een reis naar jezelf? Op een plek waar je even niks moet. Maar in een fijne flow met je creatie of met je omgeving zijn. We geven jou de ruimte, waarin veel mag en niets moet.
Wees welkom! 
Liefs, Caren, Cobi en Berlin

Creatieve Workshop

EDELSTENEN

Jouw unieke sieraad / levensketting / interieurjuweel / beschermkristal / (talking) stick met prachtige edelstenen
Laat de zon binnen in je hart vol dromen en wensen en ontdek een meer duidelijke levensrichting. Met een betere focus en nieuwe doelen. Deze inzichten vertaal je naar intuïtief gekozen edelstenen voor jouw speciale kunstwerk. Ook kun je stenen verwerken, die je geliefden verbeelden. De edelstenen in jouw juweel geven je kracht om je doelen te bereiken. In deze mooie workshops ga je weg naar je unieke zelf met een warm gesteund hart.

Creatieve Workshop

ART JOURNALEN

Jouw visuele dagboek dat je helpt te ontspannen en te resetten.
Een heerlijke creatieve plek waar je kunt experimenteren, schrijven, tekenen, klodderen, fantaseren, je perfectionisme loslaten, herinneren, verwerken, plezier maken en genieten. Je ontdekt hoe je gevoelens en emoties op papier kwijt kunt. Hoe je via woorden tot beelden komt of juist andersom. Iedereen kan het, niks moet, maar alles mag.
De artjournal workshops sluiten op andere workshops aan. Maar kunnen ook prima op zichzelf staand gedaan worden.

Creatieve Workshop

ZILVEREN AMULET

Draag je diepste wensen en geliefden bij je in een door jou zelf gemaakt zilveren amulet.
De Tibetanen gebruiken zo’n ‘Gau’ amulet gevuld met religieuze voorwerpen, medicinale kruiden, gebeden enz, als reisaltaar. Jij schrijft je diepste wensen, doelen en/of namen van geliefden op papier, voor in je amulet. Ook as van een overleden dierbare en edelstenen kun je erin verwerken. 

Het amulet maak je van Art Clay Silver, kneedbaar zilver. Makkelijk te vormen klei, bestaand uit zilverpoeder, organisch bindmiddel en water. Het verandert in puur zilver bij verhitting. 

Mindfulness Workshop

BOSBADEN

Oftewel Shinrin-yoku.
Ont-stressen door je onder te dompelen in de natuur.
Bij een bosbad vertraag je bewust en merk je de natuur met alle zintuigen op. Alle geuren, kleuren, vormen en geluiden versterken je verbinding met de natuur. Je gezondheid verbetert. Je bent minder vatbaar voor ziekte en depressie. Concentratie en het probleemoplossend vermogen nemen toe.
Laat je verrassen als een kind door de lijnen van bladnerven, kunstig gevormd schors, kleurige bloemen, ruisende takken en zacht mos. Laat de natuur helpen ruimte te maken in je drukke leven.

Bewegings Workshops

YOGA

Je lichaam en geest in balans
Door het beoefenen van yoga breng je balans in je hele zijn. Je wordt er zowel fysiek als mentaal sterker door. Het helpt je o.a. om meer bewust te zijn van je energie, je ademhaling en van de weerstanden die zich in je lichaam bevinden. Tijdens yoga en mindfulness kun je door een gecontroleerde yoga-oefening evenwicht vinden, contact met jezelf te maken en leren om met minder stress te leven.

Creatieve Workshop

HANDLETTEREN

workshop handletteren

Vorm je eigen handschrift om tot een blikvanger.
Handletteren is géén kalligraferen of gewoon een beetje mooi schrijven. Het is speciale letters tekenen en versieren. Dat lijkt lastig. Maar je hoeft geen groot tekentalent te zijn om toffe letters te maken. Met handige tips & trucs en wat oefening krijg je al snel leuke resultaten.
Verander je handschrift op een makkelijke en leuke manier tijdens je creatieve ontsnappingsweek.

Culinaire Workshop

SUSHI MAKEN

sushi workshop

Een heerlijke, gezonde, vetarme Japanse delicatesse.
Door de vele onverzadigde vetzuren helpt dit lekkers beroertes, hartinfarcten en zelfs kanker voorkomen. Tijdens de vertering laat rijst de bloedsuikerspiegel langzamer stijgen. Daardoor voel je je langer verzadigd.
We maken: Maki Sushi, gevulde rijstrolletjes in zeewier gewikkeld. Ook een vegetarische versie waarop je kunt variëren. En Nigiri Sushi, rijst met zalm, tonijn, garnaal of omelet.

De Creatieve

ONTSNAPPING

Boek nu
jouw

ONTSNAPPING

NEEM
JE VRIEND(INN)EN, MOEDER, ZUS, COLLEGA OF…
MEE
NAAR DE VELUWE
EN
KRIJG KORTING

Het creatieve ontsnappingsteam

Cobi Gaasbeek

kunstenaar, kunstzinnig docent, organisator Creatieve weekenden NL en PA Caren Simon
cobicreation.nl

Soms heb je een pauze nodig
Op een plek waar je jezelf mag zijn
Waar je je thuis kunt voelen
je uiten in blijdschap maar ook in pijn

Je terugtrekken in emotie en kleur
In spontane kunst en creativiteit
Huil, dans, speel, creëer, bewonder
Durf er jezelf te zijn altijd  

Ervaar in plezier en leef nu
als een open onbevangen kind
onbezorgd in het moment
genietend van wat je er vindt
Liefs, Cobi

 

“Create your own sunshine”

Aangeleerde opvattingen, opvoeding, scholing, “hoe het heurt”. Streven naar perfectie… Ik raakte mezelf kwijt in onze westerse samenleving. Moest terug naar mijn basis. Dit besef veranderde veel. Leuke lieve mensen en nieuwe mogelijkheden kruisten mijn pad. Local Afrika leerde me in het hier en nu te ZIJN. Te accepteren wat is. Ik leerde “how to create my own sunshine” met creativiteit.
In deze bizarre tijd hebben velen zonlicht nodig in het duister. Creativiteit en kunst vrolijken je op. Versterken je immuun systeem. Maken je vrijer, gelukkiger, gezonder. Ontwikkelen je vermogen om in oplossingen te denken. Mijn cursisten laten dat zien. Ik word er blij van ze te begeleiden en stimuleren in hun creatief proces. Ze te zien opbloeien en genieten. Iedereen heeft creatieve talenten. Soms is er alleen een klein duwtje nodig.
Kom uit je hoofd en in je creatieve hart. Maak jouw eigen vrolijke zonlicht!

Caren Simon

Kunstenaar, edelsteen master, organisator creatieve vakantie Frankrijk

Het leven is een spel
Kom, speel met mij
Rijg edelsteen kralen, kilometers lang
Droom wensen, wonderen en verlang
Naar een kinderhart, woest kloppend
Passie en drijfveer opkloppend
Fladder, huppel, ben jezelf, gek, vrij, authentiek
Jij bent bijzonder,
.
Jij bent Uniek

Caren


yogaencreatievevakantie.nl
artfriends.nl
carensimon.nl

“Creativiteit als voedsel voor de hersenen”

De basis voor al mijn activiteiten, alsook de levensketting, ligt in mijn eigen ervaringen en persoonlijke proces. Momenten waarop ik gedwongen werd me te bezinnen. Op de vraag hoe ik het plezier in mijn leven kon waarborgen, mijn nieuwe creatieve pad te vinden en hoe meer vanuit mijn hart te leven. De vraag wat ik met de wereld te delen had en wat mijn talenten zijn, deed de kunstenaar in mij ontwaken. In de overtuiging dat creativiteit belangrijk is voor iedereen, als voedsel voor de hersenen en prikkeling voor de zintuigen, startte ik Artfriends met kunst, creatieve cursussen en workshops in Nederland en creatieve en yoga vakanties in Frankrijk. Met als doel zoveel mogelijk mensen te ondersteunen en te stimuleren in hun creatieve proces en -ontwikkeling. Ze te inspireren en de mogelijkheid te bieden hun creatieve vermogens te ontdekken en te ontwikkelen. Met mijn jarenlange ervaring met edelstenen zal ik je begeleiden in het maken van jouw unieke, persoonlijke levensketting om meer te gaan leven vanuit je hart.

Berlin Mol

Oerlander (Green Living Zone), levenskunstenaar en geluksvogel, yoga docent

Elke dag is het ons gegeven opnieuw te mogen kiezen hoe we ons leven inrichten.

Zijn we nodig? Wat maakt mij gelukkig? Heeft mijn lichaam (nog) meer behoefte aan rust en ontspanning? Waar ben ik met mijn aandacht? Hol ik mijzelf voorbij? Hoe sta ik ervoor? Hoe is de balans?

Het leven is niets meer dan keuzes maken, geleid door onze intuïtie. Heb jij zoveel onrust in en om je heen, dat je je eigen “stem” niet meer kunt horen? Heb jij behoefte aan verstilling?

Oer-groet,
Berlin

Welkom-op-oerland-fb

“Doen waar jij gelukkig van wordt”

Ik woon full time off-grid op Oerland in het NU. Elke dag kan ik zelf opnieuw inrichten. Zelfredzaamheid en onafhankelijkheid zijn de basis voor vitaliteit en geluk. Omdat ik van alle luxe en comfort afstand heb gedaan, ligt de weg naar binnen (barstensvol Oeroude kennis en wijsheid) veel sneller open. Mijn kern, mijn eigen authentieke stem is overgebleven. 
Yoga is voor mij niet alleen maar  houdingen beoefenen. Maar een bewuste Oer-les. Die bestaat AL-TIJD uit verschillende elementen: zelfonderzoek, mindfulness, houdingen, meditatie (ook in beweging), dans, ademhaling. Helende poses die je organen, spieren, bindweefsel en emoties reinigen of een boost geven. En oefeningen die bijdragen aan meer vrijheid en innerlijk geluk. Ik laat me leiden door gevoel en wat men nodig heeft. Yoga en mindfulness spiegelen dat wat je nodig hebt, waar je tegenaan loopt en hoe je in het leven staat. Ik nodig je uit jouw innerlijke stem weer te gaan horen. Te accepteren en zelfliefde te voelen. Vrij en onbevangen durven te leven. Jouw creativiteit beter te laten stromen.

Vrijdag 17 t/m vrijdag 24 september 2021

De kosten voor een compleet verzorgde creatieve ontsnappingsweek zijn € 835,- p.p. op basis van een 2 persoonskamer

inclusief:

Welkomscadeautje

Het volgen van alle programma onderdelen

Materiaalkosten voor art journalen, handletteren en sushi workhop

Alle maaltijden, ontvangstborrel met hapjes, afscheids hightea, onbeperkt koffie, thee, bronwater en fruit

Alle overnachtingen en verblijf in een compleet ingericht  vrijstaand boschalet

Wifi

exclusief:

Reiskosten

Een bijdrage in de materiaalkosten van edelstenen – en zilver. De edelstenen variëren in kosten en zijn vanaf 0,25 verkrijgbaar. Dit kun je ter plaatse afrekenen.

Riante boschalets op de Veluwe met veranda

We verblijven in royale, volledig ingerichte, 4 persoons boschalets, elk met twee tweepersoons kamers.  Er is beperkte mogelijkheid om alleen in een van de tweepersoonskamers te verblijven. Wij vragen daarvoor een eenpersoonstoeslag. Voor meer informatie zie het inschrijfformulier.
De chalets staan in een prachtig bospark en hebben alle 1 eigen parkeerplaats en een tuinhuisje. De chalets zijn van alle gemakken voorzien, zoals centrale verwarming, TV en internet. De keuken heeft een combimagnetron, een Senseo, een koffiezetapparaat, een waterkoker en een koelkast met vriesvak. 
Gedurende de week plannen wij een vrije dag in. Tijdens deze dag verzorg je je eigen maaltijden. 

Routebeschrijving

Je ontvangt van ons een routebeschrijving bij de bevestiging.

Carpoolen

Je kunt er ook voor kiezen om mee te reizen met een van de andere gasten.  Op de  ‘Meet and Greet” pagina kun je een oproep plaatsen

Vorig jaar zijn we op een creatieve vakantie geweest. Daar hebben we de veelzijdige Cobi ontmoet. Een organisator, die adviseert, begeleidt en super behulpzaam is. Ze boort je eigen creativiteit aan. We hebben nieuwe technieken geleerd en zijn er thuis enthousiast mee verder gegaan. Het waren workshops om nooit te vergeten. Ook is het heerlijk om te ervaren hoe vrolijk en lief Cobi is. Ze gaat dansend door het leven. Via FB blijven we op de hoogte van de nieuwe dingen die Cobi onderneemt. We komen graag nog eens.
Herma Wolke, Joke Hofstra en Bibi Schultz, 3 enthousiaste zussen 

cobigaasbeek@gmail.com | + 316-10112879  |  Veenendaalseweg 19, 6745XJ  De Klomp

Privacyverklaring | Algemene voorwaarden

Pin It on Pinterest

Chat openen
Stel hier je vraag