Sinds ik in de CoBus woon…

…ben ik in weer en wind buiten.
Dat is hartstikke bijzonder. Want ik ben een volbloed kind van de zon. Al als ukkepuk zat ik met kou, ijs en andere viezigheid dicht tegen de kachel geplakt. Echt, ik ben veel te ver op het Noordelijk halfrond geboren.
De herfst is al een drama. Als ik even niet oplet, laat deze verkeerde-kant-van-de-zomer me in een kille depressie storten. Dit zonnekind vond in overwinteren de oplossing.
Tot dat … virus opdook. Ik werd gesommeerd met spoed mijn warme Afrikaanse werkplek te verlaten om terug naar NL te keren. Met de allerlaatste repatriëringsvlucht viel ik prompt met m’n neus midden in de Hollandse waterkou. Waarvan ik had gehoopt dat elk jaar over te slaan. Helaas pindakaas.

En dat virus bleef. Met alle gevolgen vandien. Dus deed ik iets waardoor ik velen van de bank liet kukelen: Deze sunlover (die al bibberde in de schaduw), ging een ijskoude challenge aan. (Zie een eerdere blog) En slaagde met vlag en wimpel.

Een koude medaille?

Nu fiets ik elke morgen vanaf de CoBus naar de Wetering. Met mijn badpak onder een trui. Terwijl de frisse ochtendwind door de gaatjes in het breiwerk blaast. Blote witte benen in een flodderig short en blote voeten die de trappers rond duwen. Om in het koude open water mijn dagelijkse baantjes te zwemmen.
Neehee, ik hoef geen medaille 😉
Op de terugweg zit de natte bende in een fietstas (soms Aroa er in een handdoek gewikkeld bovenop). Mijn tintelende huid voelt zelfs heerlijk warm onder de dunne trui en short. Gezond en springlevend van een opgezwieperd immuunsysteem.

Oh.. ik snap ‘m… elke dag zwemmen, in fris open water, gaat je veeel te ver?
Maar…
voor je gezondheid kun je ook iets anders doen.
Niet koud of vermoeiend, maar iets veel leukers!
Wat dacht je van Creatief bezig zijn?
In elke wetenschappelijke studie naar de relatie tussen gezondheid en creatieve ontspanning blijkt keer op keer dat creativiteit je gezondheid opkrikt.

Dus geef je welzijn een flinke oplawaai en doe een creatieve workshopdag.
Of beter 2… of misschien wel 3…
Beleef de helende werking, het plezier, de verbinding en de ontspanning. Voel de fijne tintelingen door je lijf gaan (zoiets als… ;), als jouw handen iets moois aan het maken zijn.

En geniet daarna nog jarenlang van je kunstwerk. Check:

Liefs, Cobi

Pin It on Pinterest

Stel hier je vraag