Dat ik geen fan ben… 

van winterse taferelen, dat wist je nu onderhand wel. Geen gemekker dus. Ik heb juist iets positiefs kunnen ontdekken aan de winter… bijna off grid wonen heeft ook zo zijn voordelen…

Bij kou ben ik van kind af al niet naar buiten te branden.
Allerlei uitvluchten verzon ik. Schaatsen bot, oppassen op zusjes, rits jas kapot, huiswerk niet af…
Deze laatste weken was ik natuurlijk heul druk met de voorbereiding van de CoBus verhuizen en met de 21 dagen creatieve dankbaarheid Challenge. Waarbij ruim 100 lieverds elke dag een mail verwachtten. Zo fantastisch. Dankbaar voor. Maar daardoor was de druk hoog. Per dag onderwerp uitdiepen, oa. in creatieve verbeelding en extra’s. Om de weken als een fijne reis te kunnen ervaren. Dus een super afleiding om vadertje vorst te mijden en binnen te bivakkeren.

Wassen deed ik ff de 3 oksels plus. (Zoals heul vroegert, toen we nog een keukenpomp hadden. En alleen op zaterdag in de teil voor de kachel badderden.) De afwas bonjourde ik gewoon de CoBus-deuren uit. Het eerste vuil regende, hagelde of sneeuwde er zo al af. Maar het stapelde ongemerkt wel op… ai!

De Himalaya in m’n tuintje

Na veel buiten-grijs, was het ineens heerlijk zonnig en licht. Zodat ik moed had m’n neus buiten te steken. Schrok me kapot van de stapel afwas, die door de sneeuw op de Himalaya was gaan lijken. Zuchtend diepte ik de vaat onder de sneeuw vandaan. In de ijzige kou schreeuwde mijn hekserige driepoot ook om een warm vuurtje.
De kraan was voor de vrieskou afgesloten. Kostbare flessen water ging ik natuurlijk niet gebruiken voor die afwas bult. Maar de witte sneeuw bleek een prima voor-’spoel’-middel. En er lagen wel 3 weilanden vol van bij de CoBus!

Pannen vol smolten op het hete oranje vuur tot afwaswater. Binnen no time was de boel schoon en mijn ondertussen warme tuintje opgeruimd. Toen de zon verdween, zat ik bij het vuur nog heerlijk na te genieten van mijn middagje ‘creatief met sneeuw’. Met een aantekenboek en agenda.

Tijd voor planning van nog meer creativiteit. Niet in de koude sneeuw, maar op behaaglijke gezellige locaties met gezonde creatieve ontspanning zoals:
Art Journalen, Art Clay Silver, Mozaïeken, Dromenvangers maken, nog meer Mozaïek en… Kijk snel in de activiteiten-agenda.

Waarbij jij je hoofd leeg kan maken en naar je warme hart gaan. 
Liefs, Cobi

Pin It on Pinterest

Stel hier je vraag