Bingooo?

Hoe verslingerd ik ook ben aan letters en taal, even zo’n hekel heb ik aan cijfers… en rekenen… en getallen!
Een reeks letters vormen logica in mijn bovenkamer. Maar cijfers maken er een mysterieuze puinhoop van. Met het bingospel heb ik dus ook een wat ingewikkelde relatie opgebouwd. Vooral tijdens gezins-zomers op de camping. Wist ik veel hoe fanatiek dat eraan toe kon gaan. En een gesjeesde kunstenaar die voor bingo-getallen een concentratie-boog van een pinda had, konden ze missen als kiespijn. Ssst, stil! STIL! STILTE! Waagde het niet op welke manier dan ook dat spel te verstoren. Je werd er subiet uitgeknikkerd!

Bingo en ik hadden dus geen verkering. Totdat ik mocht aansluiten bij een groep prachtige vrouwen. Bij elkaar gelijmd door mijn beste vriendinnetje. 1x per jaar organiseert zij zich te pletter voor ons. Zodat we met z’n allen een grandioos weekend hebben.
We doen speurtochten, spelletjes, wandelen, kokkerellen, workshoppen, zijn creatief, praten, huilen, snurken, keten, lachen, gieren en brullen.
En ja, we bingo-en ook. Fantastisch!

Een maxi kokosnoot met rozijntjes

Zonder m’n dinnetje had ik nooit van zoveel leuke verschillende manieren bingo geweten. Die mini-concentratie-pinda werd een maxi kokosnoot. Rollende-Ballen-bingo, USA-Streep-bingo, Bewegend-Beeld-bingo, Leuke-Plaatjes-bingo, Grappige-Verhalen-bingo, Lachwekkend-Levend-bingo, Bullshit-Bingo, NL-NS-bingo…
Met fiches als rozijntjes, nepdiamanten, dropjes en pepernoten.
Vooral levend bingo is om je te bescheuren. Met ellebogenwerk of tegelijk door de keukendeur willen om die ene emmer in huis te veroveren. Heerlijk. Pijn in je buik van het lachen… de spanning… die elleboog… en het rennen…

Zo creatief als bingo kan worden gespeeld, zo creatief kan ook jij zijn. Als je er maar voor open staat. En ons opgelegde perfectionisme los laat. Geen eindresultaat in je hoofd verankeren. Gewoon genieten van de creatieve reis naar een eindresultaat. Je zult jezelf verbazen.

Proberen?

Doe mee met de GRATIS Spring ‘ns in the air Challenge!

Of geef je direct op : cobigaasbeek@gmail.com 
Liefs, Cobi

Pin It on Pinterest

Stel hier je vraag