Een stevige opfrisser…

…had ik nodig voordat ik met CobiCreation begon. Dus deed ik met wat roestige studeer-hersenen een nieuwerwetse marketing cursus. Ik ben erg leergierig, maar er blijft steeds maar een klein beetje leerstof in m’n overvolle hoofd hangen. De rest glijdt onmiddelijk naar m’n tenen. Zodat ik dat later moeizaam op moet hijsen. Wel bleef tijdens deze cursus het vaak passerende “Stàààrt before you’re rrready!!!” stevig in mijn grijze cellen verankerd. Kon ook niet anders dat die specifieke quote me bijbleef. Want door m’n spontane karakter komt doen meestal voor denken. Deze flapuit kan best wel goed “Starten before she is ready”. Maar zakelijk is dat toch andere koek. Wie zit er nu helemaal op mij te wachten?

Je weet ongeveer wat je wilt doen, hebt er zin in, maar wordt verteerd door twijfel?… Geef jezelf een schop onder je kont en gaan met die banaan!
Hoe je een idee inhoud gaat geven?… Who cares? Begin eraan en wat niet werkt, skippen!
Vanwaar nog een duur cursus traject volgen?… Hou op met dat gemiep. Volg je enthousiasme, onderweg in de praktijk leer je genoeg. Aan de slag!
Waar komt die onzekerheid vandaan?… Van fouten leer je. Tieten vooruit. Nobody’s perfect!
Waarom twijfel je aan je talenten?… Die heb je. Erken ze en de rest volgt!
Hoezo denk je dat je niet gekwalificeerd genoeg bent?… Had je niet al een goedlopende zaak? Laat je nieuwe bedrijf gewoon organisch ontstaan in de tijd! Start, want echt ready ben je toch nooit!

Zo traag als dikke stroop

Dus zette ik weer een handtekening bij de KvK en begon een nieuw avontuur. Al snel was er een frisse nieuwe website en een mooie basis.
Helaas besloot in diezelfde tijd een vinnig virus onze planeet over te nemen. Al het gedane werk kon in de ‘koelkast’. Niet wetend dat het nog veel erger zou worden, stortte ik me optimistisch maar onkundig op een online project. Start before you’re ready toch? Weer een nieuw leer traject voor dit koppige mens. Door gebrekkige ervaring ging dat natuurlijk zo traag als dikke stroop. Gelukkig heb ik een lieve knappe dochter die mijn geklungel professioneel herstelde.
Een auto-ongeluk stopte die voortgang met een rotklap. Ikke in de kreukels en gedwongen oponthoud. Ook dat ellendige virus wist van geen wijken. De ene maatregel na de andere lockdown volgden elkaar op. Ik slalomde driftig tussen alle obstakels door om het zonnetje van CobiCreation te kunnen laten schijnen. En na de zoveelste genomen horde was er opnieuw een niet doordachte start.

Een nieuw begin

Toch besloot ik nu maar meteen een knap koppie in te schakelen in plaats van uuuren op mn laptop te tuuuren. Om uit te vissen hoe iets werkte. De hulp en uitleg van mijn getalenteerde nichtje zorgden ervoor dat ik niet weer in slow motion een wiel uit moest vinden. Want het bleek best ingewikkeld. Daarna sloot ik mezelf op in een huisje in het bos. Met een digitale map met foto’s en teksten. Om mijn webshop op rit te krijgen en er producten in te ‘plakken’.
Want… cobicreation.nl heeft sinds vandaag een online winkeltje. Nog klein en aanpassingen zitten in de pijplijn, maar het begin is er. Joepie! Superblij met deze nieuwe “Start before ik was helemaal ready”.

Een ontspannend cadeautje nodig?
Of heb je een speciaal verzoek? Ook dat kan voor de speciale shop-lancerings aanbieding tot 20 december. 

Liefs van Cobi,
een in het diepe springende kunstenmaker.
Idee of tip? Graag!

Pin It on Pinterest

Stel hier je vraag