Geen kartonnen doos…

… is meer veilig in de CoBus… of bij oma… vooral lege. Èn met een niet te hoge rand.
Een kartonnen deksel is ook prima. Wel met dezelfde voorwaarden.
Jeej, Co! Wat zit je nou te dozen over kartonnen dozen? Nou?

Ok. Dat zit zo.
Aroa heeft een nieuwe hobby. Kartonnen dozen dus.
Niks nieuws voor een kat zou je zeggen. Die houden van dozen. Om in te zitten, liggen of verstoppen. Een magische niet te stuiten aantrekkingskracht. Mijn gekke Roro heeft eerst alleen wat werk aan de doos te doen.

Ze knabbelt en scheurt hele stukken van de randen. Aangepast aan haar persoonlijke behoefte van het moment. En ze gaat pas liggen als de rand naar tevredenheid gegolfd is. Elke dag knagen en scheuren aan haar bedje.
Knaag, knabbel, scheur… pffft… Knaag, knauw, scheur en… pffft… vliegt er een volgend stukje karton met een boogje door de lucht. Hilarisch. Dan pas lekker liggen. Tot er na een tijdje alleen nog ‘die booodum’ omringd met flardjes karton over is. Nieuwe doos graag!
Waarom? Geen idee! Of …

scheuren en decoreren art journalen workshop

Een scheurend selectieproces

Roa ‘helpt’ me heel graag met mijn werk. Met haar kontje op een stoel naast me en nieuwsgierige neusje en pootjes op het tafelblad. Betoverd door alle spullen op mijn werktafel.

Tiny in een klusbus verblijven betekent constant selecteren in workshopmateriaal. Dus waarschijnlijk heeft Aroa dat scheuren van mij geleerd.
Stapels tijdschriften worden door mij tot zielige hoopjes oud papier verscheurd in het sorteerproces. Tot bruikbare (stukken) pagina’s voor collages, kleurige achtergronden en ‘databank’ voor cursisten.
Heel leuk en ontspannend, maar met dat oplettende meisje erbij nog veel leuker. Al is het maar met knabbel, scheur, pfft… (daar vliegt weer een stukkie!) aan een doos ernaast.

Wil je ook ervaren hoe leuk papier scheuren en daarvan iets gaafs maken is?
Doe ‘ns mee met een ontspannende Art Journal workshop.
Laat los, maak je hoofd leeg en geniet!
Scheur meteen naar:

Niet in een boek? Laat ff weten. Je kunt ook journalen op een canvas voor aan de muur!
Liefs, Cobi

Pin It on Pinterest

Stel hier je vraag