Dit ben ik

Creativiteit is intelligentie die plezier heeft
-Abert Einstein-

Hoi, ik ben Cobi

Zoekend, ontdekkend, maf, lief, een vat vol emoties. Trotse moeder van 3, vriendin, dochter èn veelzijdig creatief kunstenaar.
Mijn onzekere ik struikelde meestal over dat laatste. Ikke? kunstenaar? Vergeleken met prachtige kunstwerken en technieken van anderen? Neee!

“Dat kan ik niet” en “Ik ben helemaal niet creatief”.

Dit hoor ik vaak van cursisten. Jarenlang ook van dat irritante stemmetje tussen m’n oren. Werken vanuit een ingebeeld resultaat. Zooo fout. Als klein meisje kon dat alles me niks bommen. Ik klodderde vellen vol gekke figuurtjes. Flodderde vrij met mijn handen. Knipte, plakte, kleide, knoopte en ontdekte. Terwijl ik ook van de tafel, de vloer en mezelf een kleverig kunstwerk maakte. Helaas gooide de grote boze buitenwereld mijn creatieve leventje finaal overhoop. Kliederen en experimenteren werd aan steeds meer regels gebonden. Ik werd onzeker en blokkeerde mijn creatieve hart. Herkenbaar?

Creatief bezig zijn maakt gelukkiger en gezonder.

Zoals gebruikelijk, verliep mijn leven ook niet met alleen rozengeur en maneschijn.  Er vormde zich door diepe dalen gaandeweg een volle rugzak, ik werd zelfs depressief. Na een moeilijke weg vond ik mezelf en ook mijn vrije creativiteit terug. En belangrijker… ik leerde dat ik goed genoeg ben. Ik hoefde geen perfecte skills te hebben. I’m imperfectly perfect! Je moet experimenteren en het proces is vaak belangrijker dan het resultaat. Bewonderen, verrast worden en ontdekken door ‘fouten’ te maken. Dat irritante negatieve innerlijke stemmetje negeren. Als ik nu iets maak, vergeet ik alles om me heen (tijdslot hihi). Ik ben gelukkig, dans en zing (zo vals als een kraai, maar ach). Ik ben vrolijk en voel me weer 25!

Rust in mijn hoofd.

Aangemoedigd door mijn ouders had ik al vroeg een enorme fascinatie voor creativiteit en kunst. Als 5-jarige werd de  naaimachine, die mijn moeder haatte, mijn beste vriend. Het was geen verrassing dat ontwerpen, beschrijven en etaleren in de garen/textielsector en workshops kunstzinnige vorming voor volwassenen mijn werk werd. Ook uitdagende creatieve lessen voor kids op de basisschool en in mijn kinderatelier was een feest. Ik mocht fantastische mensen treffen op mijn creatieve pad. Mijn verblijf als gast bij Creatieve Vakantie Frankrijk groeide uit tot een heerlijke zomerbaan als kunstzinnig docent en PA van mijn vriendin. Het Art journal kruiste mijn pad en bleef stevig plakken. Een creatief dagboek waarin je alles kwijt kunt. Experimenterend en knoeiend lol hebben, je drukke hoofd op orde brengen of juist verdriet en frustraties uiten. Velen met mij kunnen niet zonder.

Creativiteit en kunst zijn heel nauw verbonden met plezier, gezondheid en geluk. Elke dag een beetje creativiteit zorgt voor rust in je hoofd en lijf. Blije Co, blije cursisten. Een Art Journal is een fijne veilige plek om te ontspannen.

Liefs, Cobi
PS. Wil jij ook op een leuke makkelijke manier meer plezier en rust in je leven?

GIVING BACK

Ik geloof dat verandering in onze wereld niet bij toeval gebeurt, maar in het zorgen voor elkaar. Wat ik van mijn inkomen kan missen, geef ik graag terug aan de kinderactiviteiten van Franco Inn Skill Centre van Franco en Eefje Saho in Tanji, Gambia. Door oa. zelf aan kansarme kinderen kunst- en bewegingslessen te geven, Engels met ze te oefenen en materialen/kleding te sturen. Bij de Creaafrika vakanties probeer ik ook zoveel mogelijk samen te werken met Franco Inn workshops etc. en andere lokale initiatieven. En ja, hier word ik ontzettend gelukkig van!

Bekijk: https://www.francoinn.com/home/educatief-en-cultureel-skill-centre/

cobigaasbeek@gmail.com | + 316-10112879  |  Nieuweweg 5  4031MN  INGEN

Privacyverklaring | Algemene voorwaarden

Pin It on Pinterest

Stel hier je vraag